Pudingos-almás leveles tésztában recept
A Pudingos-almás leveles tésztában hozzávalói:500 g leveles tészta
240 g babapiskóta (tallér vagy hosszúkás)
1.2 kg alma (reszelt)
fahéj
kis citromlé
3 ek cukor
A pudinghoz
1.2 l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 db tojás lekenni
A Pudingos-almás leveles tésztában elkészítési módja:
A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy mély tepsi nagyságúra, a tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen). A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral, citromlével és a fahéjjal megízesített almát, kicsit rányomogatjuk. A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk. A leveles tészta második részét is kisodorjuk, villával kicsit megbökdössük, majd óvatosan a pudingra rakjuk, lekenjük a felvert tojással. Előremelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. febr. 27. 05:19
A pudingos-almás leveles tésztában elkészítési módja és hozzávalói.