Rántott káposztaszeletek recept
A Rántott káposztaszeletek hozzávalói:kisebb fejes káposzta
4 db tojás
zsemlemorzsa, liszt a panírozáshoz
só ízlés szerint
napraforgóolaj
feketebors ízlés szerint
A Rántott káposztaszeletek elkészítési módja:
Vágjuk fel a fejes káposztát szeletekre úgy, hogy a szár egy-egy darabja rajtamaradjon, ezzel az eljárással a levelek nem esnek szét. Forraljuk az így kapott káposztaszeleteket sós vízben 5 percig, majd egy tésztaszűrőn csöpögtessük le. Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Egy külön tálba öntsük bele a zsemlemorzsát, másikba a lisztet. A főtt káposztaszeleteket forgassuk előbb a lisztbe, majd tojásba, aztán a zsemlemorzsába, majd újra a tojásba. Forró olajban süssük őket mindkét oldalon aranybarnára.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. febr. 13. 18:19
A rántott káposztaszeletek elkészítési módja és hozzávalói.