Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rántott káposztaszeletek recept

Rántott káposztaszeletek recept

A Rántott káposztaszeletek hozzávalói:
kisebb fejes káposzta
4 db tojás
zsemlemorzsa, liszt a panírozáshoz
só ízlés szerint
napraforgóolaj
feketebors ízlés szerint


A Rántott káposztaszeletek elkészítési módja:
Vágjuk fel a fejes káposztát szeletekre úgy, hogy a szár egy-egy darabja rajtamaradjon, ezzel az eljárással a levelek nem esnek szét. Forraljuk az így kapott káposztaszeleteket sós vízben 5 percig, majd egy tésztaszűrőn csöpögtessük le. Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Egy külön tálba öntsük bele a zsemlemorzsát, másikba a lisztet. A főtt káposztaszeleteket forgassuk előbb a lisztbe, majd tojásba, aztán a zsemlemorzsába, majd újra a tojásba. Forró olajban süssük őket mindkét oldalon aranybarnára.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rántott káposztaszeletek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook