Cukkinirakottas görögösen recept
A Cukkinirakottas görögösen hozzávalói:5 db közepes cukkini (kb. 1,2 kg)
60 dkg darált pulyka felsőcomb (esetleg sovány sertéshús)
1 nagy fej vöröshagyma
olíva- v. napraforgóolaj
½ citrom leve
só
bors
1 csokor zöldpetrezselyem
kapor ízlés szerint
5 tojás
2 ek. tej
15 dkg reszelt parmezán sajt (emmentáli v. trappista is jó)
2 ek. zsemlemorzsa
A Cukkinirakottas görögösen elkészítési módja:
Egy nagyobb edényben az olajon a kockára vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és átsütjük. A citromlevet és nagyon kevés vizet hozzáöntünk, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig főzzük fedő alatt. Közben a cukkinit meghámozzuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a húshoz és lefedve pár percig főzzük (csak félpuha legyen). A petrezselymet és a kaprot apróra vágjuk és a cukkinis húshoz adjuk. A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk, borsozzuk és a sajt felét belekeverjük, majd a cukkinis húsmasszával összevegyítjük. Egy tűzálló tálat v. kisebb, magas falú tepsit kiolajozunk, 1 ek. zsemlemorzsával meghintjük, a masszát beleöntjük és egyenletesen szétterítjük. A maradék sajttal és zsemlemorzsával meghintjük, előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul (kb. 30 perc).
Ebből a mennyiségből kb. 6 adag lesz.
Tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. jún. 3. 15:15
A cukkinirakottas görögösen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.