Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Milánói makaróni - Marci kedvence recept

Milánói makaróni - Marci kedvence recept

A Milánói makaróni - Marci kedvence hozzávalói:
40 dkg makaróni
vaj vagy olaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba (v. 3-4 ek. szárított)
10-15 dkg sonka
natúr paradicsompüré (üveges, 360 g-os)
só, cukor, kakukkfû, oregano, õrölt bors
20 dkg reszelt sajt


A Milánói makaróni - Marci kedvence elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát olajon vagy vajon megdinszteljük, majd 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá és fedő alatt kicsit megpároljuk. Zsírjára visszasütjük, majd beletesszük az apróra vágott gombát (ha szárítottat használunk, előtte be kell áztatni), és enyhén megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott sonkát, ezt is pirítjuk egy kicsit (a vékonyra szeletelt gépsonkát nem kell pirítani, elég a vége felé hozzáadni). Most jön a paradicsompüré, kis kakukkfû, oregano, bors. Pici vízzel felöntjük és jól felforraljuk (vigyázat, köpködhet). Kevés cukorral (ízlés szerint), és ha kell még, sóval ízesítjük. A vége felé beletesszük az apróra vágott v. zúzott fokhagymát is. A bõ sós vízben megfõzött makarónit (vagy spagettit) leszûrjük, leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Egy nagy tálban összekeverjük a kész raguval. Mikróban (lefedve) vagy sütõben, esetleg egy nagy palacsintasütõben jó forróra felmelegítjük (ha nem mikróban csináljuk, kevergetni kell, nehogy leégjen!). Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Gyorsan elkészül, és sokkal finomabb, mint kész szósszal v. porból!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A milánói makaróni - marci kedvence elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook