Bolognai túrógombóc paradicsommártásban recept
A Bolognai túrógombóc paradicsommártásban hozzávalói:50dkg túró
10dkg búzadara
10 dkg füstölt sonka
3 db tojás
kb. 3 dkg vaj
1 nagy doboz sűrített paradicsom
2 ek liszt
pici olaj
cukor,só
reszelt sajt
A Bolognai túrógombóc paradicsommártásban elkészítési módja:
Az áttört túrót a tojásokkal, a búzadarával, a puha vajjal és a nagyon apróra vágott sonkával jól összedolgozzuk. Letakarva egy órát pihentetjük, majd diónyi gombócokat formálunk, melyeket lobogó sós vízben kifőzünk. Míg pihen a gombócnakvaló, a lisztből és olajból vékony rántást készítünk, felöntjük a befűszerezett paradicsomlével és mártás sűrűségűre összefőzzük. A megfőtt gombócokat ebbe a paradicsomszószba szedjük, átforgatjuk és a tetejüket tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. máj. 21. 08:40
A bolognai túrógombóc paradicsommártásban elkészítési módja és hozzávalói.