Fejessaláta főzelék recept
A Fejessaláta főzelék hozzávalói:3 fej saláta
2 dl tejföl
1 dl tejszín
2 cs. kapor
1 ek, étkezési keményítő
1ek. cukor
1 ek. 10 %-os ecet
2 gerezd fokhagyma
só
A Fejessaláta főzelék elkészítési módja:
A saláta leveleket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Annyi sós vízben, hogy ellepje, a kapor szárával feltesszük főni. ( a kapor levelét összevagdalva csak a végén szórjuk rá)Közben a tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel, és a megfőtt salátára öntjük. Felforraljuk. Tűzről levéve beletesszük a zúzott fokhagymát, az ecetet, a cukrot és a tejszínt. Már nem főzzük, csak fedő alatt állni hagyjuk még jó tíz percig. Tálaláskor megszórjuk kaporral.
Tükörtojással vagy sült virslivel jó.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. máj. 18. 18:06
A fejessaláta főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.