Almás csirkemell tejszínes mártással recept
Az Almás csirkemell tejszínes mártással hozzávalói:2 db kicsi, vagy 1 db nagyobb csirkemellfilé
50 dkg alma
1 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér
só,bors,cukor
Az Almás csirkemell tejszínes mártással elkészítési módja:
A mellfiléből szép szeletkéket vágok és megsózom őket. Tűzálló tálba fektetem a felét, beborítom a meghámozott, kicsumázott alma felével. Csipet sóval és cukorral megszórom, majd újra mellszelet és alma következik. A tejszinbe elkeverem a késhegynyi fűszereket, pici sót és cukrot, majd a rakottasra locsolom. A tálat szorosan lefedem, és forró sütőben közepes lángon kb. 40 percig sütöm. Aztán leveszem a fedőt, megszórom a sültet a reszelt sajttal, és már csak annyira tolom vissza a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Rízzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. máj. 13. 18:48
Az almás csirkemell tejszínes mártással elkészítési módja és hozzávalói.