Kifordított gombás hús recept
A Kifordított gombás hús hozzávalói:kb. 1 kg setréskaraj vagy csirkemellfilé
1 nagyobb fej vöröshagyma
25 dkg gomba
4 evőkanál ketchup
4 evőkanál mustár
2 kávéskanál ételízesítő
kb. fél dl langyos víz
1 dl tejszín
reszelt sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj vagy zsír
só
bors
A Kifordított gombás hús elkészítési módja:
A húst vékonyra kiverem, sózom, borsozom. Ezután megpárolom a hagymát, erre jön a szeletelt gomba, amit kicsit megsózok, mehet bele vágott petrezselyem is. A hússzeleteket FORDÍTOTT sorrendben panírozom! Először morzsában, tojásban, a végén a lisztben. Panírozás után mehet a forró olajba, ahol kisütöm őket. Utána szorosan egymás mellé teszem jénai tálba vagy teflon tepsibe. Erre szórom a párolt gombát, majd jön az öntet: a ketchupot, a mustárt, az ételízesítőt, a langyos vizet és a tejszínt összevegyítem, és ezzel meglocsolom a gombás húsokat. Alufóliával lefedem, és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 170-180 fokon 40-45 percig sütöm. A sütés vége előtt pár perccel még megszórom reszelt sajttal. Nagyon ízletes, finom étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. okt. 15. 06:38
A kifordított gombás hús elkészítési módja és hozzávalói.