Ananászos gyümölcskenyér recept
Az Ananászos gyümölcskenyér hozzávalói:20 dkg liszt
4 tojás
25 cukor
25 dkg ráma sütőmargarin
1 kis doboz ananászkonzerv
3 citrom
15 dkg étcsokoládé
10 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
a díszítéshez citromfű
a kenéshez olaj
Az Ananászos gyümölcskenyér elkészítési módja:
A konzerv ananászt lecsöpögtetjük, és apró darabokra vágjuk. A citromokat alaposan lesikáljuk. Két citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A grillázshoz 10 dkg cukrot barnára karamellizálunk, belekeverünk 2-3 dkg vajat, a vágott mandulát, összekeverjük. A masszát olajjal kikent alufóliára öntjük, elsimítjuk, kihűtjük, félretesszük. A 25 dkg margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a kenyényítővel és a sütőporral. Az ananászdarabokat is a tésztába forgatjuk. A mandula-grillázst apró darabokra tördeljük, és a 2/3-át a tésztába keverjük. Magas, téglalap alakú, hosszúkás formába töltjük a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 70 percig sütjük. A megsült gyümölcskenyeret a formából kiborítjuk, hurkapálcikával megszurkáljuk, citromlével meglocsoljuk, kihűtjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a gyümölcskenyeret. A maradék grillázst nagyobb darabokra tördeljük, és a még puha csokoládémázba nyomjuk. Vékonyra vágott citromkarikákkal és citromfűvel díszítve kináljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. okt. 12. 06:56
Az ananászos gyümölcskenyér elkészítési módja és hozzávalói.