Céklás brownie málnás habkoronával recept
A Céklás brownie málnás habkoronával hozzávalói:Hozzávalók:
egy 20 cm-es tortaformához:
12,5 dkg főtt cékla
12,5 dkg étcsokoládé
6 dkg \"Vénusz sütőmargarin
10 dkg porcukor
2,5 dkg étkezési keményítő
1/2 kávéskanál sütőpor
2 dkg cukrozatlan kakaó
5 dkg darált dió
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
A málnahabhoz:
5-10 dkg málna
2 dl tejszín
A Céklás brownie málnás habkoronával elkészítési módja:
Elkészítés: A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük (én aprítóval pépesítettem). A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba önteni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, végül a keményítőt. Pár perc alatt így együtt simára keverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük (én légkeverésnél 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formábam hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A málnahabhoz a málnát leturmixoljuk, egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát. A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd a tetejére kanalazzuk a habot. Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2014. máj. 9. 21:55
A céklás brownie málnás habkoronával elkészítési módja és hozzávalói.