Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Céklás brownie málnás habkoronával recept

Céklás brownie málnás habkoronával recept

A Céklás brownie málnás habkoronával hozzávalói:
Hozzávalók:
egy 20 cm-es tortaformához:
12,5 dkg főtt cékla
12,5 dkg étcsokoládé
6 dkg \"Vénusz sütőmargarin
10 dkg porcukor
2,5 dkg étkezési keményítő
1/2 kávéskanál sütőpor
2 dkg cukrozatlan kakaó
5 dkg darált dió
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
A málnahabhoz:
5-10 dkg málna
2 dl tejszín


A Céklás brownie málnás habkoronával elkészítési módja:
Elkészítés: A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük (én aprítóval pépesítettem). A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba önteni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, végül a keményítőt. Pár perc alatt így együtt simára keverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük (én légkeverésnél 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formábam hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A málnahabhoz a málnát leturmixoljuk, egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát. A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd a tetejére kanalazzuk a habot. Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A céklás brownie málnás habkoronával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook