Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes kosárka recept

Krémes kosárka recept

A Krémes kosárka hozzávalói:
A tésztához

40 dkg liszt (finom)
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
2 ek tejföl
1 csipet só

A krémhez

2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg meggybefőtt
1 teáskanál csokoládédara


A Krémes kosárka elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk. Csipet sóval, sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük, majd a reszelő nagylyukú fokán a vajat belereszeljük, és a tojássárgával, tejföllel összedolgozzuk. 10 percig pihentetjük a tésztát, majd egyenlő gombócokat formálva belőle a kosárka formákba nyomkodjuk. A kosárkákat üresen sütjük (gázsütő 3-as fokozat) kb. 20 percig. Az alját érdemes villával megszurkálni, hogy ne púposodjon fel. A vaníliapudingot tejben megfőzzük, a cukrot a végén tesszük hozzá. Még melegen apránként belekeverjük a vajat, majd a langyosra hűlt krémmel megtöltjük a kosárkákat. Tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes kosárka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook