Krémes kosárka recept
A Krémes kosárka hozzávalói:A tésztához
40 dkg liszt (finom)
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
2 ek tejföl
1 csipet só
A krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg meggybefőtt
1 teáskanál csokoládédara
A Krémes kosárka elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk. Csipet sóval, sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük, majd a reszelő nagylyukú fokán a vajat belereszeljük, és a tojássárgával, tejföllel összedolgozzuk. 10 percig pihentetjük a tésztát, majd egyenlő gombócokat formálva belőle a kosárka formákba nyomkodjuk. A kosárkákat üresen sütjük (gázsütő 3-as fokozat) kb. 20 percig. Az alját érdemes villával megszurkálni, hogy ne púposodjon fel. A vaníliapudingot tejben megfőzzük, a cukrot a végén tesszük hozzá. Még melegen apránként belekeverjük a vajat, majd a langyosra hűlt krémmel megtöltjük a kosárkákat. Tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 9. 08:14
A krémes kosárka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.