Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Albán krémes Emyke módra recept

Albán krémes Emyke módra recept

Az Albán krémes Emyke módra hozzávalói:
A tésztához

7 db tojássárgája
20 dkg cukor
12 ek víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só

A krémhez

4 ek cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
0.5 l víz
7 db tojásfehérje
1 csipet só

A tetejére

5 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor


Az Albán krémes Emyke módra elkészítési módja:
Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én robotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk. A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet. Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük. A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük. Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá. Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 37x24 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az albán krémes emyke módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook