Habos kakaós szelet recept
A Habos kakaós szelet hozzávalói:A tésztához
60 dkg finomliszt
18 dkg sertészsír
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
4 db tojássárgája
1 dl tej (vagy 2 ek tejföl)
A krémhez
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl rum
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 ek sárgabaracklekvár
A tetejére
4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
A Habos kakaós szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval. A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt. 4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul. Vizes késsel szépen szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. dec. 10. 19:11
A habos kakaós szelet elkészítési módja és hozzávalói.