Réteges krémes recept
A Réteges krémes hozzávalói:A tésztához:
30 dkg finomliszt
8 dkg sertészsír
1/2 sütőpor
1 tojás
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál tejföl
késhegynyi só
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál rétesliszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
A Réteges krémes elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a többi hozzávalóval rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Ha nem elég lágy, még adunk hozzá tejfölt. Három cipóba osztjuk és egy óra hosszat pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk és külön-külön sütőlemezen vagy tepsi hátán zsemle színűre megsütjük a lapokat, melyeket egy tiszta abroszra csúsztatunk óvatosan, vigyázva, - mert törékeny. Míg hűl a tészta, elkészítjük a krémet: A tejet a rétesliszttel és az egyik vaníliás cukorral besamellnek felfőzzük, hűtjük. A porcukrot és a margarint habosra keverjük a másik vaníliás cukorral és állandó keverés mellett kis adagonként hozzáadjuk a tejes masszát, majd megkenjük vele a lapokat. Másnap szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. febr. 24. 18:22
A réteges krémes elkészítési módja és hozzávalói.