Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Réteges krémes recept

Réteges krémes recept

A Réteges krémes hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg finomliszt
8 dkg sertészsír
1/2 sütőpor
1 tojás
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál tejföl
késhegynyi só

A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál rétesliszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor


A Réteges krémes elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a többi hozzávalóval rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Ha nem elég lágy, még adunk hozzá tejfölt. Három cipóba osztjuk és egy óra hosszat pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk és külön-külön sütőlemezen vagy tepsi hátán zsemle színűre megsütjük a lapokat, melyeket egy tiszta abroszra csúsztatunk óvatosan, vigyázva, - mert törékeny. Míg hűl a tészta, elkészítjük a krémet: A tejet a rétesliszttel és az egyik vaníliás cukorral besamellnek felfőzzük, hűtjük. A porcukrot és a margarint habosra keverjük a másik vaníliás cukorral és állandó keverés mellett kis adagonként hozzáadjuk a tejes masszát, majd megkenjük vele a lapokat. Másnap szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A réteges krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook