Surimis tál recept
A Surimis tál hozzávalói:2 cs. rákrúd v. rákízű halrúd
1 cs. spagetti
30 dkg bármilyen ehető gomba
10 db magozott olajbogyó
2 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl tej
1 kávéskanál halfűszerkeverék
szójamártás
osztrigaszósz
késhegynyi só
2 késhegynyi őrölt bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
A Surimis tál elkészítési módja:
A tejben elkeverjük a halfűszert és 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál szójamártást, beletesszük az egyik csomag rudat és pár órán keresztül hagyjuk állni, néha óvatosan (nehogy összetörjenek) átforgatjuk. A hagymát felkockázzuk, a gombát és az olajbogyót apróra, a másik csomag rudat szeletekre vágjuk. A hagymát késhegynyi sóval nagyobb serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg levét el nem főtte, ekkor hozzáadjuk a szeletelt rudakat és az olívabogyót, rászórjuk az őrölt borsot, beleadjuk a 2 zúzott fokhagymát, megöntözzük szója- és osztrigamártással (figyeljünk a sómennyiségre, amit tartalmaznak!). Még 5-6 percig sütjük, összedolgozzuk a kifőtt spagettivel, összeforraljuk és egy kerek tál közepére halmozzuk. A pácolt rudakat lecsepegtetjük, lisztben, tojásban zsemlemorzsában meghempergetve (panírozva) forró olajban kisütjük és függőleges csíkokban körberakjuk vele a tésztát.
Ez az étel vendégfogadásra is kiváló, 6-8 személy részére. A tál díszítésénél felhasználhatunk különböző színeket: kaliforniai paprikát, sárgarépát, zöld fűszereket - ami kéznél van.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. febr. 23. 17:36
A surimis tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.