Gombás marhahús finoman recept
180 perc
300 kcal
45 gramm
40 gramm
1 kg marha comb vagy marha színhús
1/2 kg sampinyon gomba
2 közepes fej vöröshagyma
15 dkg ráma vaj vagy bármilyen fözni való vaj
2 evőkanál liszt
1 kis tubus mustár
1 kicsi dobozos paradicsompüré(konzerv) 2 dl tejföl
1 csomag makaróni vagy spagetti tészta
izlés szerint só és bors.
A Gombás marhahús finoman elkészítési módja:
A gombát és a húst összevágom olyanra mint amikor pörköltet csinálnék,a hagymát szintén és a felolvasztott 10 dkg vajon megdinsztelem,hozzáadom a húst és a gombát,felöntöm annyi vizzel,hogy ellepje,só bors izlés szerint és hagyom közepes lángon,hogy megföjjön. Ügyelek arra,hogy amikor készre fött maradjon alatta két újjnyi lé. A maradék 5 dkg vajat felhevitem belerakom a 2 evökanál lisztet(ez a rántás)amikor kész belekeverem a mustárt és a paradicsompürét,pár percig alatt készre fözöm,félrehúzom a rántást és ami megmaradt kb.két újjnyi húslé azzal felöntöm de úgy,hogy közben a húsos gombát fedővel visszatartom,lassú tűznél teljesen simára keverem a rántásos szaftot és ha összerottyant akkor öntöm hozzá a húsos gombát,megint felfözöm,kicsit felrehúzom hogy belekeverhessem a tejfölt és ezzel megint rottyantok,kifözött tésztával tálalom.
Kicsit bonyolultnak tünik,valóban kell egy kis figyelmet szentelni rá,de megéri mert nagyon finom!!!! Én már csináltam teljesen sovány disznócombból is,de marhával az igazi. Ezt a receptet egy nagymamától kaptam 1991-ben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d972032f0a, 2009. jan. 20. 18:06
A gombás marhahús finoman elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.