Almás sült csirke recept
Az Almás sült csirke hozzávalói:1 kg csirkehús
1/2 kg savanykás alma
1 db citrom reszelt héja és leve
1 tk. majoranna
só, bors
kevéske cukor
Az Almás sült csirke elkészítési módja:
A csirkedarabokat jól bedörzsöljük a fűszerekkel, és egy tepsibe fektetjük. Körberakjuk a kicsumázott, negyedekre vágott almával, melyet leglocsolunk a citromlével. Rászórjuk a reszelt citromhéjat és a cukrot is, aztán az egészet lefedjük fóliával. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük a húst.
Párolt rízzsel kínáljuk, melyre ráhalmozzuk a csirke mellett sült almagerezdeket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. jan. 20. 12:50
Az almás sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.