Boros csirkecombok recept
A Boros csirkecombok hozzávalói:8 db csirkecomb (vagy lehet csirkemell is)
8 szelet bacon
só
olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
néhány gerezd fokhagyma ízlés szerint
A Boros csirkecombok elkészítési módja:
A csirkecombokat enyhén besózom, majd egyenként betekerem egy-egy szelet bacon szalonnába.Egy sütőtálat nagyon véknyan kikenek olajjal(éppen csak fényesre)és szépen egymás mellé fektetem benne a húsdarabokat. Közédobálom a fokhagymagerezdeket, majd alájuk öntöm a bort. Alufóliával letakarva sütőbe dugom a tálat, és kb. 1 órán át hagyom, hogy a hús jól átpuhuljon. Utána leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm a szalonnás combokat. A húst tálra szedem, és a visszamaradt pecsenyelevet egy serpenyőbe öntöm, és a tejföllel jól összeforralom. Tálaláskor ezzel a mártással öntöm nyakon a húsdarabokat.
Szerintem leginkább a krumplipüré, vagy a törtkrumpli illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. jan. 19. 12:21
A boros csirkecombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.