Csontolt töltött csirkecomb recept
A Csontolt töltött csirkecomb hozzávalói:4 db csirkecomb
3 db csirkemáj
50 g sajt
2 db tojás
50 g csirkemell sonka
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1.5 dl napraforgó olaj
A Csontolt töltött csirkecomb elkészítési módja:
A combokat az alsó részen éles késsel felhasítjuk, kivesszük a csontot. Az olajjal elvegyítjük a fűszereket, a zúzott fokhagymával együtt, a húst ezzel bedörzsöljük. Legalább egy fél órára hűtőbe tesszük. A tojást keményre főzzük, a májat 4 darabra vágjuk, rudacskákra szeleteljük a sajtot, a sonkát is feldaraboljuk, a tojást negyedeljük. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal. Elővesszük a combokat, azon a részen ahol a csontot kivettük egy 2-3 cm-es rést vágunk, ezen keresztül begyömöszöljük a tölteléket a bőr alá. Ha szükséges, pálcikával betűzzük, ha felnyílt a bőr. Rálocsoljuk a maradék olajat, tűzálló tálban lefedve a sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha a szaft elpárolgott, kevés húslevessel elvegyítjük az olajat, ezzel meglocsoljuk a húst, és még 10-15 percig fedő nélkül, mérsékelt lángon pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 14. 13:14
A csontolt töltött csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.