Omlós csirkemáj csirkemell kéregben recept
Az Omlós csirkemáj csirkemell kéregben hozzávalói:1 kg csirkemell
30 dkg csirkemáj
natúr ételízesítő
1 tk paprikakrém
1 tk mustár
1 kk szárított fokhagymapor
parmezán sajt (ízlés szerint)
só
bors ízlés szerint
egy kevés margarin
Az Omlós csirkemáj csirkemell kéregben elkészítési módja:
A csirkemellet szép vékony szeletekre vágjuk, kicsit klopfolhatunk is rajtuk, majd sózzuk, borsozzuk őket. A csirkemájakat egészben hagyjuk, és ízesítjük őket a natúr ételízesítővel, borssal, pici sóval. Egy-egy egész májat és egy kis csík margarint beleteszünk egy csirkemell szeletbe, és feltekerjük. A tekercsek külsejét még ízesítjük paprikakrém, mustár, fokhagymapor, natúr ételízesítő, bors keverékével. Amikor készen vannak a tekercsek szorosan betekerjük őket alufóliába, így nem fognak szétesni. Sütőben megsütjük őket. Mielőtt teljesen átsülnének a tekercsek, kivesszük a sütőből őket, és levesszük róluk a fóliát, majd visszatesszük, hogy kicsit piruljon még a tetejük (ha szeretjük a parmezán sajtot, akkor szórjunk a tekercsekre, és úgy tegyük vissza a sütőbe őket). Amikor kész, kivesszük, és egy kicsit várunk vele, hogy hűljön, majd szeleteljük, és pl. petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk. A máj nagyon omlós, puha benne, és nagyon jól harmonizál a fűszeres csirkemell burokkal.
sütési hőfok:
180°C
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. márc. 16. 19:01
Az omlós csirkemáj csirkemell kéregben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.