Sajttal töltött tárkonyos csirkemell recept
A Sajttal töltött tárkonyos csirkemell hozzávalói:- 50 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt sajt csíkokra vágva
- 10 dkg Kolozsvári füstölt szalonna csíkokra
vágva
- bors, tárkony (lehet szárított is)
- ételízesítő
- 1 fej hagyma
- 1 doboz tejföl
- liszt
- olaj
- só
A Sajttal töltött tárkonyos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket jól befűszerezzük, állni hagyjuk. Éles késsel óvatosan felszúrjuk őket, és a belsejükbe teszünk pár csík szalonnát, füstölt sajtot. Kevés olajon átpirítjuk a töltött húsdarabokat és a maradék szalonnát, teszünk hozzá egy apró kockákra vágott hagymát, és kb.20 percig tovább sütjük fedő alatt. Ha kész a hús, megszórjuk egy kanál liszttel, tárkonnyal és fűszerezzük, beleöntünk 1 doboz tejfölt, pár kanál vizet, és jól összeforraljuk. Főtt csavart tésztával tálaljuk. Jó bőven locsoljuk meg szafttal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 13. 08:25
A sajttal töltött tárkonyos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.