Gombás- sajtos csirkemell recept
A Gombás- sajtos csirkemell hozzávalói:- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 ek. liszt
- 30 dkg laskagomba
- petrezselyemzöld
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kis doboz tejföl
- olaj
- só,bors,vegeta ízlés szerint
A Gombás- sajtos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük. A húst olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tál tetejét meglocsoljuk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul. Párolt rizzsel a legfinomabb. Más zöldségekkel is készíthetjük, pl. zöldbabbal, karfiollal vagy brokkolival
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 10. 12:18
A gombás- sajtos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.