Sajtos csirkemell vajas zöldborsóval recept
A Sajtos csirkemell vajas zöldborsóval hozzávalói:2 csirkemell (kb.60 dkg)
40 dkg zöldborsó ( lehet konzerv)
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
1 csomag petrezselyemzöld
1 tojás
8 dkg vaj
fél citrom
só
A Sajtos csirkemell vajas zöldborsóval elkészítési módja:
A csirkemell bőrét lehúzzuk, a húst csontjáról lefejtjük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.Serpenyőben hevített vajon átforgatjuk, hogy minden oldala fehér kérget kapjon.Levesszük a tűzről, sóval, vágott petrezselyemmel, citromlével, ízesítjük, és ráöntjük a nyers tojással ,reszelt sajttal összekevert tejfölt, amit ízlés szerint megsóztunk.Forró sütőben 30 perc alatt megsütjük.Tetszés szerint szeletelve, vajas zöldborsóval körítve tálaljuk.A zöldborsót a maradék olvasztott vajon gyakran kevergetve 5-6 percig pirítjuk. Sózzuk, vágott petrezselyemmel meghintjük.Fél deci vízet öntünk rá, és fedő alatt lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára pároljuk, majd tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: melmenn, 2007. febr. 1. 14:17
A sajtos csirkemell vajas zöldborsóval elkészítési módja és hozzávalói.