Pozsonyi rizottó recept
A Pozsonyi rizottó hozzávalói:25 dkg tarhonya
30 dkg borjúlapocka
6 dkg zsír
1 hagyma
10 dkg reszelt sajt
5 ek konzerv zöldborsó
só
bors
petrezselyemzöld.
A Pozsonyi rizottó elkészítési módja:
A zsiradék felében megpirítjuk az összevágott hagymát, rátesszük a kockákra vágott húst, együtt átsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, és egy kevés vízzel puhára pároljuk. A maradék zsírban aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, felöntjük 2,5 szeres mennyiségű vízzel, és fedő alatt néha megkeverve puhára főzzük. A húst, a tarhonyát, és a zöldborsót összekeverjük, tepsibe tesszük és 20 perc alatt meleg sütőben készre sütjük. Reszelt sajttal és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 8. 16:55
A pozsonyi rizottó elkészítési módja és hozzávalói.