Rántott karfiolfasírt recept
A Rántott karfiolfasírt hozzávalói:1 fej karfiol
1 fej hagyma
zsír
tej
1 szikkadt zsemle
1 dl tejföl
1 tojás
só
bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
A Rántott karfiolfasírt elkészítési módja:
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, és 1 tojással. A karfiolt összetörjük, hozzákeverjük a masszához. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 6. 14:41
A rántott karfiolfasírt elkészítési módja és hozzávalói.