Pásztortarhonya, ahogyan én készítem recept
50 perc
A Pásztortarhonya, ahogyan én készítem hozzávalói:
50 dkg tarhonya
olaj
1 paradicsom
1 paprika
2 pár virsli
10 dkg szárazkolbász
10 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
ételízesítő, só, bor,
A Pásztortarhonya, ahogyan én készítem elkészítési módja:
A tarhonyát olajon megpirítjuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Együtt pirítjuk tovább. 1 liter vizet felteszünk főni, kicsit megsózzuk. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk, a konzerv borsót leszűrjük. Amikor a víz már lobog, és a tarhonya szépen megpirult, hozzáadjuk a tarhonyához, beleadjuk a virslit és a kolbászt. Együtt főzzük tovább. MIkor a tarhonya kezdi elfőni a levét,gyakrabban kevergetjük, nehogy leégjen. Lehet ízesíteni is ételízesítővel, sóval, borssal. Amikor már kevés víz van a tarhonyán, elzárjuk alatt a gázrózsát, és a sütőt begyújtjuk, és az ételt ott pároljuk tovább. Az a jó, ha nem lesz nagyon száraz az étel.
Nagymamám 2 nagyobb szem burgonyát is szokott bele tenni. Apró kockákra vágva akkor szokta beletenni, amikor a kolbászt és a virslit. A burgonya tovább gazdagítja az ételt, és finomabb, még kiadósabb lesz tőle.
Nagyon hamar készen van, igen kiadós étel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 2238260b95, 2006. okt. 14. 19:40
A pásztortarhonya, ahogyan én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.