Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Lecsós-virslis "tokány" recept

Lecsós-virslis "tokány" recept

Elkészítési idő 50 perc

A Lecsós-virslis "tokány" hozzávalói:
40 dkg virsli felkarikázva
pici olaj
pirospaprika
1 fej hagyma apróra vágva
zöldpaprika (4-5 db)
paradicsom (3-4 db)
gyros fűszerkeverék
bazsalikom
babérlevél
cukor

bors
orsótészta
néhány karika fűszeres szalámi


A Lecsós-virslis "tokány" elkészítési módja:
Az olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A felkarikázott paradicsomot és paprikát rádobjuk, pici vizet öntünk alá, fedő alatt pároljuk. Később befűszerezzük, még öntünk rá vizet, és amikor már puhák benne az anyagok, akkor utánaízesítjük, és hozzáadjuk a virslit. Kicsit összeforraljuk. A végén, hogy kicsit sűrűbb legyen a szaftja, lisztet szitálunk bele, alaposan elkeverjük benne, hogy ne csomósodjon be. Beleforraljuk. Orsótésztát főzünk ki hozzá köretnek. (kb. fél kg)

Hamar készen van, igen ízletes, nem túl zsíros étel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A lecsós-virslis "tokány" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook