Rakott hússzeletek recept
100 perc
A Rakott hússzeletek hozzávalói:
8 szelet sovány karaj
1 nagy doboz májkrém (vagy tubusos májas is lehet, lehet többet is tenni bele)
1 fej hagyma vékony karikákra vágva
gyros fűszerkeverék
baconszalonna
lapka sajt
paprika és paradicsom karikákra vágva
A Rakott hússzeletek elkészítési módja:
A hússzeleteket szépen kiklopfolom, picit besózom. Tepsit olajjal kikenek, a hússzeleteket mustárral bekenem, megszórom kevés gyros fűszerkeverékkel, vizet öntök alá, fóliával lefedem, és a sütőbe teszem. Nem szabad hirtelen készülnie! kb. 20 perc múlva megnézem, megforgatom a hússzeleteket, és lefedés nélkül sütöm tovább. Közben pici olajon a hagymakarikákat megpárolom, majd hozzáadom a nagy doboz villával áttört májkrémet (tubusos, kenhető májaskrém is jó), kicsi összekeverem, hogy kenhető legyen. Én tubusos májkrémet szeretek használni hozzá. A húsokat kiveszem a sütőből. A májkrémes pasztából pici halmokat készítek a húsokra. Nagyobb hússzeletek esetén több májkrémre is szükség lehet! A májkrémes halmokra egy paradicsom- és egy paprikakarikát fektetek, beborítom baconnal, és lefedem egy szelet lapka sajttal. A sütőbe visszateszem, de már csak kis időre. Olajjal meglocsolgatom, kicsit lesütöm. Nagyon finom, de kicsit kalóriadús :)
leginkább lilahagymás burgonyasaláta illik hozzá, és azzal csináltam, és nagyon bejött :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2238260b95, 2006. szept. 25. 16:53
A rakott hússzeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.