Káposztaleves tojással recept
A Káposztaleves tojással hozzávalói:1/2 fejes káposzta
4 db zöldpaprika
3 paradicsom
1 fej hagyma
2 db húsleves kocka vagy 1 csapott evőkanál fűszerkeverék
őrölt bors
1 csapott evőkanál pirospaprika
olaj
szükséges mennyiségű só
2 tojás
A Káposztaleves tojással elkészítési módja:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajban késhegynyi sóval megdinszteljük. A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, szintén felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk és a dinsztelt hagymához adjuk. Amikor kicsit megfonnyadt, beleszórjuk a pirospaprikát és a káposztát azzal is egy pár percig dinszteljük. Felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket és a káposzta puhulásáig főzzük. A tojást villával felverjük és állandó keverés mellett a lobogó, forró levesbe öntjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 5. 17:03
A káposztaleves tojással elkészítési módja és hozzávalói.