Vegyes püré leves gazdagon recept
A Vegyes püré leves gazdagon hozzávalói:10 dkg szárazbab
10 dkg sárgaborsó
10 dkg lencse
10 dkg füstölt sonka
10 dkg füstölt kolbász
l fej vöröshagyma
2 babérlevél
2 füstölt ízű kocka
2 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt bors
1 db citrom
1 evőkanál kristálycukor
1/2 dl étolaj
1 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
só, amennyi szükséges, tekintettel az anyagokban lévő sótartalomra
A Vegyes püré leves gazdagon elkészítési módja:
A száraz hüvelyeseket este beáztatjuk. Másnap kuktában bő vízzel feltesszük főni, beleadjuk a babérlevelet, a füstölt ízű kockákat, a sonkát és vöröshagymát felkockázva, az őrölt borsot, egy szelet citromot. Mikor minden puhára főtt, eltávolítjuk a citromkarikát és babérlevelet, az olajjal, liszttel és pirospaprikával készített rántással elkeverjük a masszát beleadjuk a zúzott fokhagymát, s az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük a kuktába, ízesítjük a citrom levével és cukorral, belekarikázzuk a kolbászt és állandó keverés mellett újra felfőzzük. Levesbetétként mellé tálalunk pirított zsemlemorzsát vagy levesgyöngyöt.
Mivel ez egy leves, tegyünk bele elegendő vizet, hisz a száraz hüvelyesek megdagadnak. Nagyon finom laktató étel, ezután nem is kell más, csak egy jó palacsinta.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 4. 16:46
A vegyes püré leves gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.