Tejszínes szárazbabpüré leves recept
A Tejszínes szárazbabpüré leves hozzávalói:20 dkg szárazbab
20 dkg főzőkolbász
l,5 liter sonka- v. füstölt húslé
3-4 gerezd préselt fokhagyma
1 késhegynyi őrölt bors
2 dl főzőtejszín
1/2 cs. apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál kis kocka (levesbetét)
1 evőkanál liszt
zsiradék
1 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál pirospaprika
A Tejszínes szárazbabpüré leves elkészítési módja:
A babot előző nap beáztatjuk, másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, majd átszűrjük a sonkalébe. Hozzáadva a fokhagymát, őrölt borsot, a zsiradékkal, liszttel készített rántást és botmixerrel vagy turmixgéppel lemixeljük. Állandó keverés mellett a kis kockára vágott kolbásszal felfőzzük és beleadjuk a külön vízben kifőzött levestésztát. A tejszínt tálba csurgatjuk és rámerjük a forró levest, megszórjuk petrezselyemzölddel, - díszítésként rácsepegtetjük a pirospaprika és olaj keverékét.
Ha nincs füstölt húslé, - füstízű kockával is lehet készíteni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2014. dec. 18. 02:19
A tejszínes szárazbabpüré leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.