Jénai tálban sült bab recept
200 perc
A Jénai tálban sült bab hozzávalói:
50 dkg szárazbab
50 dkg füstölt oldalas
1 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek. piros paprika
1 nagyobb sárgarépa
só
A Jénai tálban sült bab elkészítési módja:
A babot éjszakára vízbe áztatjuk. Az oldalast kisebb darabokra vagdossuk. A hagymát apróra vagdossuk. Egy nagy jénaiba öntjük a babot, ráreszeljük a répát, rátesszük a hagymát, a zúzott fokhagymát és a húst. Ha nem túl sós a hús, akkor megsózzuk. a tetejére szórjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel és lefedjük. Sütőben 200 fokon 2-3 órát sütjük.
Ha nincs megfelelő méretű jénai, bármilyen más edényben elkészíthető, lényeg hogy sütés közben le legyen fedve.
Annyi vízzel öntsük fel, hogy legalább 2-3 újjnyi legyen a tetején mert a jénaiba utólag vizet önteni macerás. Ha mégis elforrja a levét és még nem puha a bab, akkor forró vizet lehet bele önteni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: monidavi, 2008. júl. 11. 09:22
A jénai tálban sült bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.