Sajtos busa, ahogy apu szereti recept

1 db 2 kg körüli busa
50 dkg füstölt szalonna
35 dkg sajt
3 dl tejföl
só
bors
ételízesítő
A Sajtos busa, ahogy apu szereti elkészítési módja:
A halat megtisztítjuk, a fejét és a farkát levágjuk. A gerince mellett kettőbe vágjuk, sóval bedörzsöljük. Egy nagyobb tepsi alját kibéleljük a vékony szeletekre vágott szalonnával. Kb 15 dekát hagyjunk meg. A szalonnára rátesszük a halat, úgy hogy egymás mellett legyen a két darab. A sajtot lereszeljük, a maradék szalonnát pici kockákra vagdossuk és a sajthoz keverjük. Ételízesítőt és borsot adunk hozzá. Jól elkeverjük és a halon egyenletesen szétterítjük. Megkenjük a tejföllel. 200 fokos sütöben pirulásig sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: monidavi, 2007. nov. 18. 20:29
A sajtos busa, ahogy apu szereti elkészítési módja és hozzávalói.