Serpenyős káposzta recept
A Serpenyős káposzta hozzávalói:750 g káposzta
3 szál póréhagyma
500 g burgonyapüré
3 db sárgarépa
150 g füstölt szalonna,
350 g kolbász,
3 evőkanál disznózsír,
bors,
szerecsendió,
1 pohár tejföl,
2 db tojás,
3 evőkanál ételízesítő,
50 g vaj.
A Serpenyős káposzta elkészítési módja:
A káposztát megmossuk, a külső leveleket eltávolítjuk, az egészségeseket kis darabokra tépkedjük, kb. 10 percig 2 gerezd fokhagymával főzzük. Majd leöntjük a vizet, hideg vízzel lehűtjük, alaposan lecsöpögtetjük. Az apróra szelt sárgarépát hozzákeverjük a krumpli püréhez. A disznózsírt és a szalonna zsírját kiengedjük, a kolbászt és a pórét kissé megpároljuk rajta. A káposzta felét egy kivajazott serpenyőbe halmozzuk, a krumpli pürét, a szalonna, kolbász és póré keverékét rárétegeljük, végül a maradék káposztával lefedjük. A rétegeket mindig fűszerezzük. A tejfölt, a tojásokat és ételízesítőt összekeverjük, a káposztára öntjük, tetejére vajat olvasztunk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 28. 16:26
A serpenyős káposzta elkészítési módja és hozzávalói.