Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Báránytokány recept

Báránytokány recept

A Báránytokány hozzávalói:
1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb),
10 dkg füstölt szalonna,
2 dkg só,
3 g őrölt feketebors,
10 dkg hagyma,
3-4 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma.


A Báránytokány elkészítési módja:
A húst megmosom, leszárítom és csíkokra vágom. Felkockázom a füstölt szalonnát és az olajban kisütöm. Hozzáadom a finomra vágott hagymát és aranysárgára párolom. A húscsíkokat megsózom, a lábasba dobom és megpirítom. Ráöntök kb egy deci vizet, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a borsot, majd fedő alatt készre párolom.


Kategória: Húsételek receptjei


A báránytokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook