Báránytokány recept
A Báránytokány hozzávalói:1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb),
10 dkg füstölt szalonna,
2 dkg só,
3 g őrölt feketebors,
10 dkg hagyma,
3-4 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma.
A Báránytokány elkészítési módja:
A húst megmosom, leszárítom és csíkokra vágom. Felkockázom a füstölt szalonnát és az olajban kisütöm. Hozzáadom a finomra vágott hagymát és aranysárgára párolom. A húscsíkokat megsózom, a lábasba dobom és megpirítom. Ráöntök kb egy deci vizet, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a borsot, majd fedő alatt készre párolom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 28. 15:07
A báránytokány elkészítési módja és hozzávalói.