Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pacaltokány recept

Pacaltokány recept

A Pacaltokány hozzávalói:
1 kg előfőzött pacal,
2 nagy fej hagyma,
6-7 gerezd fokhagyma,
egy kanál zsír, vagy olaj,
késhegynyi paprika,
kávéskanálnyi őrölt feketebors,
só,
kevéske liszt.


A Pacaltokány elkészítési módja:
A hagymát a zsíron, vagy olajon sárgára pirítom, ráteszem a felcsíkozott pacalt, egy-kettőt keverek rajta, majd sózom. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára párolom. Ekkor beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a törött borsot. Lassú tűzön, a folyadékmennyiséget minimálisan tartva puhára párolom. Mikor készre főtt, beleteszek egy deci vízbe kevert egy evőkanálnyi lisztet.


Kategória: Húsételek receptjei


A pacaltokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook