Pacaltokány recept

1 kg előfőzött pacal,
2 nagy fej hagyma,
6-7 gerezd fokhagyma,
egy kanál zsír, vagy olaj,
késhegynyi paprika,
kávéskanálnyi őrölt feketebors,
só,
kevéske liszt.
A Pacaltokány elkészítési módja:
A hagymát a zsíron, vagy olajon sárgára pirítom, ráteszem a felcsíkozott pacalt, egy-kettőt keverek rajta, majd sózom. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára párolom. Ekkor beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a törött borsot. Lassú tűzön, a folyadékmennyiséget minimálisan tartva puhára párolom. Mikor készre főtt, beleteszek egy deci vízbe kevert egy evőkanálnyi lisztet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 27. 21:34
A pacaltokány elkészítési módja és hozzávalói.