Dorottya szelet recept
A Dorottya szelet hozzávalói:Tészta
40 dkg liszt,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
10 dkg cukor,
1 evőkanál méz,
2 evőkanál kakaópor,
1 csomag sütőpor,
kevés tej.
Krém
4 kanál liszt,
½ l tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
4 csomag vaníliás cukor,
1 tábla csokoládé (vagy tortabevonó).
Csokimáz
9 evőkanál cukor,
6 evőkanál tej,
4 evőkanál kakaópor,
5 dkg margarin.
A Dorottya szelet elkészítési módja:
A tészta alapanyagait jól össze kell gyúrni, 3 felé osztani, kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütni. A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz. A csokoládét késsel apró darabokra vágjuk, és a krémbe keverjük, a lapok közzé töltjük. A tetejére csokimáz kerül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 26. 14:08
A dorottya szelet elkészítési módja és hozzávalói.