Szoljanka recept
A Szoljanka hozzávalói:20 dkg savanyú káposzta,
4 dkg kolozsvári szalonna,
1 kisebb fej vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
6 dkg petrezselyemgyökér,
6 dkg zeller,
3 dkg gomba,
5 dkg ecetes uborka,
1 gerezd fokhagyma,
1 db babérlevél,
1 db citrom,
2 dl tejföl,
1 pár virsli,
1/2 dl fehérbor,
3 dkg paradicsompüré.
A Szoljanka elkészítési módja:
A savanyú káposztát, ha kell beáztatjuk, átmossuk és átvágjuk. A szalonnát kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. A zöldségféléket gyufaszál vastagságúra, a gombát szeletekre, az uborkát metéltre vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk, majd a vöröshagymával együtt is átpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt vegyes zöldséget, a gombát, a savanyú káposztát, a metélt uborkát és lassan pároljuk. Párolás közben beletesszük a zúzott fokhagymát, a babér levelet, és 2-3 karika citromot. Vízzel felengedjük és lassan fõzzük, majd a fehérbort is hozzáöntjük. Végül a virslit vékony karikákra vágjuk és a levesbe tesszük. Tálalásnál tejfölt teszünk bele.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 23. 15:02
A szoljanka elkészítési módja és hozzávalói.