Káposztás oldalas kuktában recept
A Káposztás oldalas kuktában hozzávalói:1 kg sertésoldalas
só
bors
5 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
1 csapott evőkanál köménymag
1 csapott evőkanál cukor
1 kg savanyúkáposzta
1 zöldalma cikkekre vágva
1 fej vöröshagyma felkarikázva
1 tejföl(a tálaláshoz)
A Káposztás oldalas kuktában elkészítési módja:
A kuktában kiolvasztjuk a szalonnát,kiszedjük félre tesszük.A sózott borsozott oldalasszeleteket lepirítjuk a kuktában maradt zsiradékon.(Ha kell 2 részletben)Ha megpirult a husi kiszedjük a kuktából,és félre tesszük. A kuktában maradt ízes zsiradékon röviden megfuttatjuk a köménymagot és a cukrot! Az edény aljába visszahelyezzük a húsokat,rátesszük a hagymát ,az almacikkeket és a jó alaposan kimosott savanyúkáposztát. Lezárjuk a kuktát,forrástól számított 15 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. máj. 20. 23:05
A káposztás oldalas kuktában elkészítési módja és hozzávalói.