Galyasági káposztás hús recept
120 perc
A Galyasági káposztás hús hozzávalói:
60 dkg
sertéslapocka
10 dkg
füstölt sertéshús (tarja, vagy comb)
5 dkg
füstölt húsos szalonna ( kolozsvári a legjobb)
3 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál sertészsír
50 dkg
savanyú káposzta
1 bögre rizs
Ízlés szerint só
paprikakrém
ételízesítő
őrölt fekete bors
3-4 db
babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz 1 dl
hideg tejföl
fél csokor vágott zöld kaporlevél.
A Galyasági káposztás hús elkészítési módja:
Először a pörköltet készítjük el hagyományos módon. a sertéstarjából. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd forró zsírban megdinszteljük, tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a felkockázott sertéstarját és sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük. Másik edényben bő vízben feltesszük főni a savanyú káposztát ( ha nagyon savanyú, akkor kissé átmossuk). Hozzáadunk 2-3 db. babérlevelet, az apró kockára vágott füstölt húsos szalonnát és a füstölt húst, a finoman felszeletelt fokhagymát,ízlés szerint kevés paprika krémet, ételízesítőt, majd nagy lángon főzni kezdjük. Közben megtisztítjuk a rizst (kb. 2 dl. mennyiségben), megmossuk és mielőtt a káposzta készre főne hozzáadjuk s ezzel együtt készre főzzük. Ekkor hozzákeverjük a pörköltet is, és 15-20 percig lassú tűzön tovább főzzük.Ha kész a babérleveleket eltávolítjuk és tálaljuk. Külön tányérkán hideg tejfölt és apróra vágott zöld kaporlevelet is kínáljunk hozzá. Friss kenyérrel, félszáraz fehér borral kitűnő és nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. aug. 22. 04:54
A galyasági káposztás hús elkészítési módja és hozzávalói.