Galyasági gombás gulyásleves recept
45 perc
A Galyasági gombás gulyásleves hozzávalói:
30 dkg
sertéstarja
20 dkg
sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál sertészsír
20-25 dkg
nyári vargányagomba (vagy ízletes tinóru)
2 dl
tejföl
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
só ízlés szerint.
A Galyasági gombás gulyásleves elkészítési módja:
A húsokat apróbb kockákra vágjuk. A vöröshagymát finoman apró kockára vágva felszeleteljük, majd a felhevített zsíron aranysárgára dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott húst, és többször átkevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, kissé megsózzuk és és hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát is. Felöntjük vízzel és puhára főzzük a húst, majd ha szükséges utánaízesítjük. Tálalás előtt 2 dl. jól elkevert tejfölt adunk hozzá és apróra megvágott petrezselyem zölddel megszórva kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. aug. 18. 17:12
A galyasági gombás gulyásleves elkészítési módja és hozzávalói.