Juhtúrós serpenyős burgonya recept
90 perc
A Juhtúrós serpenyős burgonya hozzávalói:
1,2 kg
burgonya
15 dkg
juhtúró
2-3 gerezd fokhagyma
3 db
zöldpaprika (az egyik lehet erős is)
2 evőkanál sertészsír
2 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyemzöld
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
édes-nemes fűszerpaprika.
A Juhtúrós serpenyős burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk és hosszában feldaraboljuk.a paprikák magházát kiszedjük és felkarikázzuk. Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a zsírt, belerakjuk a lecsöpögtetett burgonyát és közepes lángon gyakran átforgatva kb. 10-15 percig sütjük.Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és újabb 10 percig kevergetve együtt sütjük, de közben ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és édes-nemes fűszerpaprikával (kb. 1 evőkanál). Külön kis edényben a vajat felmelegítjük, a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöld háromnegyed részével együtt megfonnyasztjuk, majd belemorzsoljuk a juhtúrót és átkavarás után a kész burgonyához adjuk, amivel összekeverjük. Tálaláskor édes-nemes fűszerpaprikával, a maradék petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. júl. 17. 10:17
A juhtúrós serpenyős burgonya elkészítési módja és hozzávalói.