Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Magyaros egytál recept

Magyaros egytál recept

A Magyaros egytál hozzávalói:
50 dkg sertéscomb
1 pár debreceni kolbász
1,2 kg burgonya
2 zöldpaprika
2 paradicsom
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 doboz pritamin
10 deka császárszalonna
2 evőkanál olaj

őrölt pirospaprika
fekete bors
szurokfű
rozmaring
1 húsleveskocka.


A Magyaros egytál elkészítési módja:
A császárhúst csíkokra vágjuk, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a pritamin, a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott szafaládét, az olajat. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 evőkanál édes és erős paprikával, 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva, addig főzzük, amíg a krumpli megfő (ne legyen túl puha).

A legjobb kovászos uborkával, de bármilyen savanyúságot adhatunk mellé.


Kategória: Egytálételek receptjei


A magyaros egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook