Kukoricás babsaláta recept
50 perc
A Kukoricás babsaláta hozzávalói:
3 dl
tarkabab
1 dl
csmege kukorica ( lehet konzervből is)
1 nagy fej lila hagyma
2 evőkanál kukoricaliszt
1 db
kisebb hegyes
erős paprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál
pirospaprika
1 evőkanál szójamártás
2 evőkanál ételecet
1 db
erőleves (lehet kockából is)
3 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só.
A Kukoricás babsaláta elkészítési módja:
Előző este a babot beáztatjuk, majd enyhén sós vízben 25-30 perc alatt készre főzzük. Külön edényben a kristálycukrot feloldjuk ecet és szójamártás keverékében, majd belekeverjük a pirospaprikát, a felszeletelt, apróra vágott lila hagymát, fokhagymát és a finomra szeletelt erős paprikát is. Megszórjuk csipetnyi sóval és az egészet 3-4 percig forraljuk, majd vízben feloldott kukoricaliszttel felengedjük, átforraljuk és a végén hozzáadjuk a babot és kukoricát is, összekeverve. (Ha friss csöves kukoricát használunk, akkor enyhén sós vízben ezt is előfőzzük.) Izlés szerint tálaláskor megszórhatjuk édes-nemes paprikával, vagy őrölt fekete borssal. Hűtőben tároljuk tálalásig.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. júl. 8. 06:30
A kukoricás babsaláta elkészítési módja és hozzávalói.