Diós ás datolyás meleg krém recept
A Diós ás datolyás meleg krém hozzávalói:20 dkg dióbél
20 dkg kimagvazott datolya
25 dkg kristálycukor
5 evőkanál kukoricaliszt
1,75 liter víz
Olaj a sütéshez
A Diós ás datolyás meleg krém elkészítési módja:
Áztassuk öt percig forró vízben a diót, és hámozzuk le a barna héját. Áztassuk be a datolyát is. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele pár percre a diót, szedjük ki szűrőkanállal, és szűrőpapíron szárítsuk le. Daráljuk finomra együtt a diót és a datolyát. 1,75 liter vizet forraljunk fel, tegyük bele a cukrot, a datolyát és a diót. Kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. 5 evőkanál vízben keverjük el a lisztet, és folyamatosan keverve adjuk az edény tartalmához. Főzzük közepes sűrűségű krémmé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 19. 13:54
A diós ás datolyás meleg krém elkészítési módja és hozzávalói.