Gyümölcsös lepény recept
15 perc
A Gyümölcsös lepény hozzávalói:
20 dkg vaj
15 dkg cukor
4 tojás
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
A Gyümölcsös lepény elkészítési módja:
A vajat 10 dkg cukorral, 4 tojássárgával simára keverem. Lassan hozzákeverem a 4 tojásfehérjét (amit a maradék 5 dkg cukorral vertem fel). Végül beleforgatom a liszt és sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt formába simítom. A tetejére bármi jöhet: - tortadara, szeletelt mandula, kókuszreszelék, erre: - apróra vágott idénygyümölcs (meggy, alma, körte, málna, barack) cukorba, burbon vaníliás cukorba, fahéjba (esetleg egy kis lisztbe) forgatva.
A tésztába és a gyümölcsökre is lehet reszelni egy kis citromhéjat - csak keveset, ne legyen túl keserű tőle.
Egyszerű, és nagyon fincsi.
Jó étvágyat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ibi75, 2007. szept. 19. 12:10
A gyümölcsös lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.