Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rakott almás-túrós recept

Rakott almás-túrós recept

A Rakott almás-túrós hozzávalói:
# Hozzávalók:

1/2 kg tehéntúró
1 kg alma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg mazsola
porcukor
reszelt citromhéj


A Rakott almás-túrós elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg. A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát. Porcukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kivajazott tûzálló tál aljára egy sor túrókrémet teszünk. Befedjük almaszeletekkel, majd ismét egy sor túrókrém és megint alma következik. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg túró legyen. Elõmelegített, forró sütõben megsütjük és forrón tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakott almás-túrós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook