Rakott almás-túrós recept
A Rakott almás-túrós hozzávalói:# Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
1 kg alma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg mazsola
porcukor
reszelt citromhéj
A Rakott almás-túrós elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg. A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát. Porcukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kivajazott tûzálló tál aljára egy sor túrókrémet teszünk. Befedjük almaszeletekkel, majd ismét egy sor túrókrém és megint alma következik. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg túró legyen. Elõmelegített, forró sütõben megsütjük és forrón tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Reiki, 2007. szept. 17. 20:32
A rakott almás-túrós elkészítési módja és hozzávalói.