Rákóczi túrós I. recept
A Rákóczi túrós I. hozzávalói:Hozzávalók:
25 dkg liszt,
12 dkg puha margarin,
6 dkg kristálycukor
1 dl tejföl
2 tojássárgája
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
reszelt citromhéj
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
3 tojásságra,
2 dl tejföl
4 dkg mazsola
5 dkg zsemlemorzsa
reszelt citromhéj
2tojásfehérje
Tetejére:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor,
barack vagy ribizke lekvár
A Rákóczi túrós I. elkészítési módja:
A tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulattal összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszü k. A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk, a többi hozzávalót belekeverjük és utoljára a tojásfehérje felvert habját. kb. 25×35 centis tepsit kivajazunk, a kivajazott tepsibe nyújtjuk,15 percig félkészre sütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit kb. 25 percre. A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, berácsozzuk a tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. Amíg még meleg a rácsok közé baracklekvárt nyomunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tundike77, 2011. nov. 28. 15:58
A rákóczi túrós i. elkészítési módja és hozzávalói.