Omlós diós recept
Az Omlós diós hozzávalói:3 csésze rétesliszt /3 dl/
1 csésze porcukor
25 dkg margarin
1 sűtőpor
3 tojássárgja
2 EK tejfől
1 citrom héja
1 EK kakaó
Töltelék:
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
3 tojás hab
3-4 EK pikáns lekvár
Az Omlós diós elkészítési módja:
A fenti anyagokból tésztát készitünk,majd felezzűk és az egyikrészbe beletesszük a kakaót. A kakaós tésztát kinyujtjuk, és meggy vagy barack lekvárral megkenjük, majd a felvert tojáshabba belekeverjük, a darált diót, és rákenjük a lekvárra ovatosan. A megmaradt tésztát kinyujtjuk, és egy centi széles csíkokra vágjuk, és berácsozzuk, Megsütjük. Nem kell bekenni tojással, majd forron vaniliás cukorral meghintjük.
Ezt a tésztát feltudjuk használni almás, turós, meggyes, szilvás, lepénynek is.
Nagyon sokáig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. nov. 26. 14:06
Az omlós diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.