Veronai gombóc recept
A Veronai gombóc hozzávalói:1 kg krumpli
25 veronai, vagy kobász vagy sonka
25 dkg liszt
2 db tojás
olaj só
bors
zsemlemorzsa
A Veronai gombóc elkészítési módja:
A krumplit megfözzük,sós vizben, leszürjük,(lehet héjjában is főzni)áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, majd vastag hengert formálunk, amit karikáva vágunk, félre tesszük. A húsnemüt kb 1 cm kockára daraboljuk,és kevés olajon megfuttatjuk. Mindegyik karikáka bele helyezzünk egy-egy kocka husikát, és gomboccá formáljuk. Majd forró vizben kifőzzük, és piritot zsemlemorzsában meg hempergetjük. Forrón tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. nov. 22. 09:52
A veronai gombóc elkészítési módja és hozzávalói.